gallery/nguoyc_orange-03
gallery/44887415_2278037788934537_3708183203253583872_n

Teun de Bakker

Kinderen mogen zelf Tarte Tatin bakken in het oude Bakhuisje met Teun de Bakker

gallery/23621716_936802503135619_4811027101501616644_n

Onder de Kersenboom

Anita stuurt het stylingteam van het Pluk & Oogstfeest mee aan en heeft in het kasteel haar eigen brocante winkel voor een dag.

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 16.09.50

De Soetenco 

Liesbeth verkoopt de enige echte Engelse handmade Fudge van Jack Fudge. 

gallery/66046755_1265341883640016_1479044693583986688_n

Smaakmakers

Chef Hans en zijn team zorgen weer voor al het lekkers op het Buffet des Overvloeds. Zijn cateringbedrijf Smaakmakers Mill is uitbater van Kasteel Tongelaar en initiatiefnemer van het Pluk & Oogstfeest.

gallery/14639651_1160992464014575_7596228684531731_n

Ezeltjes Kreitsberg

De Kreitsberg is een boerderijcamping met heel veel lieve ezeltjes aan de rand van natuurgebied de Maashorst. Kinderen mogen onder begeleiding van Kees of Willeke een ritje maken.

gallery/img_4655

Landerij van Tosse

Paddenstoelen, cranberry’s, hop voor bier, allemaal zelf geteeld in de Maashorst bij Oss.

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 20.43.47

Jeroms

Jeroms delicate snoeperijen; zelfgemaakte karamel en noga van biologische hazelnoten en fruit.

gallery/65705478_2387690781290251_3940907105698971648_n

Millies Thuiskeuken

Ambachtelijk cateringbedrijf uit Elsendorp gespecialiseerd in tapa's, Griekse hapjes, BBQ, High tea en winkel in Griekse delicatessen.

gallery/14462945_635551989952345_2622314539411616286_n

de Imker

Onze eigen imker, Christ Raaijmakers, vertelt over de bijtjes en de honing van Landgoed Tongelaar.

gallery/14572884_1189386741119222_5369510557818838716_n

Petra's Theekraam

Petra heeft verse losse thee in smaken al Black Mojito, Mao Feng en Frisse Wind.

gallery/img_1566

Bioboer Jaap

Jaap Melgers, bio-boer op Tongelaar, teelt koren, aardappels, uien en pompoenen. Hij staat bij het Bakhuisje met zijn producten.

gallery/smaakmarkt_kristel

Rico's biokazen

Rico is er al vanaf het begin bij met zijn biologische super-kazen en daar zijn we heel blij mee!

gallery/kruidenhuisje

Kruidenhuisje

Helemaal uit België: gerookte knoflook en zwarte gefermenteerde knoflook.

gallery/29187097_786711161519493_2454966193581195264_n

Gewoon Puur

Deze stoere winkel in brocante en woonaccessoires uit Wanroij kun je tijdens het Pluk & Oogstfeest in het kasteel zelf vinden.

gallery/unknown

De Sterappel

Biologisch geteelde hoogstam-fruitbomen

De Sterappel heeft appels, peren, pruimen en kersen in meer dan 100 verschillende soorten oude rassen om uit te kiezen.

gallery/60727944_1531882470305707_5484332439926996992_n

Kleurrijk Tafelen

Alles om uw tafel gezellig aan te kleden vindt u hier. De regelmatige bezoeken aan het Spaanse platteland van Kleurrijk Tafelen leidden tot nauwe samenwerking met locale fabriekjes en keramisten van Spaans servies en keramiek en de oprichting van de webshop.

gallery/23659651_803798546475858_2728697984656527553_n

Zuster Evie

Het concept Puike Potten van Zuster Evie zijn foodcadeau’s gebaseerd op de oude inmaaktechnieken wecken en drogen.

gallery/blauwebessen

Blauwe Bessenland

Blauwe bessen zijn super gezond. Onderzoek toont aan dat de kleurstof die zorgt voor de blauwe kleur van de vruchten ook ongezonde stoffen uit het lichaam wegvangt. Door de antioxidanten is dit superfruit een vitaminebom; het verlaagt je gewicht, je bloeddruk en de kans op Parkinson. Blauwe Bessenland maakt er lekkere jams en sapjes van, maar je mag ook zelf komen plukken!

gallery/60188416_2180183755369355_4331965166489960448_n

Uit de tuin

Handmade zeep, shampoo en badzout geïnspireerd op de eigen moestuin van Linda. Uit de tuin werkt uitsluitend met gecertificeerde artikelen, 100% biologisch. In prachtige combinaties als appel/haver, lavendel/geitenmelk en bosbessen/korenbloem.

gallery/het_glaslokaal_impressie_10

De Lummel

De Lummel is een groepsaccommodatie met 9 slaapkamers in een Brabantse langgevel-boerderij in Langenboom. Gerdy Nooijen en haar man Henk zijn de gezellige uitbaters van deze fijne plek. In het ‘Glaslokaal’ in de aangrenzende tuin kun je samen eten, vergaderen of borrelen.

gallery/jl_web_lay-out-streekproduct_480x350-2017

Jan Linders

Proef het Zuiden in de allerlekkerste streekproducten van Jan Linders; uit Limburg, Brabant en Gelderland. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. Want het beste vers haalt Jan Linders uit eigen streek! Tijdens het Pluk & Oogstfeest te vinden in de Boerenweide.

gallery/schermafbeelding 2019-08-22 om 15.43.45

Hans van den Oever

Van picnic-tafel tot kapschuur, van gereedschap tot weide-afrasteringen: Hans van den Oever heeft alles voor de agrariër, de bouwvakker en de buitenmens. Op het Pluk & Oogstfeest zet Hans houten  speeltoestellen en zandtafels neer om mee te spelen!

gallery/img_5230

Leon van Welie

Leon van Welie groeide op tussen de appels en peren van het fruitbedrijf van zijn ouders in Stevensbeek. Van het restfruit uit de boomgaard stookt Leon hoogwaardige likeuren.

gallery/interview-in-gesprek-met-startup-anne-van-der-wijst-van-vien0-1

Vien0

Anne van der Wijst studeerde af aan de HAS op Vien0, een alcoholvrije 'wijn' van verse fruit en groentesappen. I.s.m. lokale telers zoals An 't Hoag uit Rijkevoort.

gallery/18224

Wijngaard Van der Valk

De 1000 stokken bij Hotel vd Valk in Cuijk worden liefdevol verzorgd. In de wijngaard worden regelmatig diners en proeverijen georganiseerd.

gallery/hapsaalshof201002

De Aalshof

Het ecologisch gebouwde strohotel de Aalshof in Haps houdt ook scharrelkippen die zijn gehuisvest in verrijdbare hokken met vrije uitloop. In de winkel verkopen ze verse eitjes, zelfgemaakte advocaat en pasta-soorten.

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 17.27.18

An 't Hoag

Doe-boerderij en mini-camping An 't Hoag in Rijkevoort verkoopt verse groenten en producten uit eigen tuin

gallery/portret

Lifestyle & Wol

Natuurlijke produkten van schapenwol, huiden en vachten.

gallery/d7jt-inwsaie0jj

Kalverhouderij Derks

De familie Derks heeft een diervriendelijke kalverhouderij in Sambeek. Zij dragen met trots de naam 'Peter's Farm' en 'Boert Bewust'.

gallery/10584069_373288539495425_4740861687396501150_n

Petrakakis olijfolie

De familie Massali bezit al generaties lang een olijfboomgaard in Griekenland en importeert nu haar eigen olijfolie, honing en kruiden naar Nederland.

gallery/de_meibloem_geitenkaas-recepten

De Meibloem

John en Marjolein uit Oploo begonnen ooit met één geit: Els! Ze maken ambachtelijke en natuurlijke zachte geitenkaasspecialiteiten.

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 16.51.37

Buitenkachels 

Vuurtje stoken? Chillwood maakt deze stoere buitenkachels van duurzaam materiaal i.s.m. de dagbesteding. Met een beetje geluk mogen we ook weer kastanjes poffen bij de jongens!

gallery/boerenwinkel-streekproducten

't Boerenwinkeltje

In ’t Boerenwinkeltje uit Wanroij verkoopt Wilma biologische streekproducten uit het Land van Cuijk, Land van Een Goei Leven.

gallery/bord 2013

Wijngaard Edelhof

René en Arlette hebben hun eigen wijngaard in het dorp Zeeland. Met 863 stokken die in een goed jaar wel 1000 flessen opleveren.

gallery/f254ca19-fbd9-4c7c-836d-84f2ff934ba4

Fruitje

Fruitje Anas verkoopt vriesgedroogd fruit, ook ongesuikerd. Lekker voor je zelfgemaakte smoothies of granola.

gallery/694

Prince Pie

Leon van de Poll stond in de finale van de Smaak van Nederland met zijn vers gevulde Engelse Pies. Met spannende vullingen als Fish, Bobotie, Wild en Spinazie-riccotta.

gallery/slager-vogels

Slagerij Vogels

De favoriete slager van onze Chefkok Hans en 1 van de slechts 100 zelfslachtende slagers die Nederland nog rijk is. Wat dit familiebedrijf zo uniek maakt is dat alles net als 25 jaar geleden nog onder 1 dak gebeurt: het slachten, uitbenen en het verwerken van het vlees tot verschillende producten. Alles volgens vaste receptuur en waar mogelijk zonder toevoegingen van  E nummers. 

gallery/62215994_1253910628118299_1118307027433553920_n

Hakhoning

Hakhoning wordt al sind de middeleeuwen gebruikt bij verkoudheid en en keelpijn en is  100% ambachtelijk gemaakt van zuivere bijenhoning van lokale imkers. Honinglollies, honingdropjes en verkoudheidssnoepjes met eucalyptus en Menthol.

gallery/agenda d.bruin

Bo-kado

Prachtige leren schorten, in eigen atelier gemaakt door  Bo-Kado Workshops.

gallery/hermanussen

Landgoed de Barendonk

Brabant op z´n best: bij Liesbeth kun je overnachten in een eco-lodge, kamperen op het (natuur)-kampeerterrein, fietsen, wandelen, vergaderen en genieten in de natuur van het Land van Cuijk. Haar man Jan heeft een melkveebedrijf met Holsteins waarvan ze eigen kaas maken. Houder van de Green Key en in 2018 uitgeroepen tot één van de 20 mooiste natuurcampings van Europa!

gallery/11d1392

Steve'z

De familie Diks is een fruittelersfamilie uit de Betuwe. Vader Steef, zoon Frank en opa Steef senior maken samen de frisse en licht mousserende cider Steve'z van de peren uit de boomgaard. Met een laag alcoholpercentage.

gallery/koken-vluchtelingen

Sociom samen koken

Sociom hapjes uit vluchtelingen landen:

Samen koken en eten verbindt; met dat gegeven gaan buitenlandse vluchtelingen uit landen als Syrië en Eritrea samen koken op het Pluk & Oogstfeest en ons laten proeven van hun multiculturele hapjes.

gallery/591945

Glasvezel

Sneller, betrouwbaarder en krachtiger dan alle andere opties. Glasvezel van E-Fiber is niet alleen functioneel, het is ook duurzamer dan koper en het zorgt voor minder stroomgebruik. Provider Trined geeft uitleg in ons duurzaamheidsstraatje.

gallery/57561152_2166255916743538_8251134429091594240_n

Hoeve Kukelelu

Hoeve Kukeleku in Gassel heeft een blotevoetenpad, een speelplek en een oude pipowagen waar je koffie of thee kunt drinken. leuke pleisterplek op je fiets of wandelroute.

gallery/martienbos

Martien Bos

Topkok en oprichter van het Smaakcentrum Cuijk leert kinderen over gezonde voeding door ze zelf te laten koken.

gallery/39306772_1038665629640977_785450811500003328_n

Stichting Taurus

Wild rundvleespakketten van runderen uit de Maurik en Keent. 100% biologisch en scharrel.

gallery/c8a18dbd62c551dec777de1d6a49ee576b96a0eb

Het Paddenstoelenhuis

Een educatieve kwekerij in Berghem waar je kookworkshops kunt volgen of met je klas op bezoek en daarna zelf paddenstoelen kweken.

gallery/image

Mo'ment Kookworkshops

We kennen Monique van haar workshops, van het kookboek 'Goei Gerei' en van het nieuwe Smaakcentrum Grave/Mill voor groep 7 en 8. Dit jaar is zij één van de koks in het Kooktheater op het Pluk & Oogstfeest.

gallery/201617_lamperse_hei_ws_big

De Lamperse Hei

Proef de hamburgers en kroketten uit eigen keuken van de Hereford runderen van Miriam van de Broek  in onze Goei Leven Weide.

gallery/homemadechocolatebars_lead_jvanrosendaal

Homemade Chocolate

Homemade Chocolate

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 15.46.16

Veluws wild & jam

Veluwse Streekproducten zijn ambachtelijk, bourgondisch en 100% natuurlijk. Stoofpotjes, wildpaté, Veluwse jam en leuke recepten.

gallery/schermafbeelding 2019-08-01 om 21.18.46

Sfeer & zo

Keukenspullen en servies van Herman den Blijker en Gusta.

gallery/unknown

Vini

Arjen en Francis halen de lekkerste wijnen zelf uit Italië. Rechtsreeks bij kleine familiebedrijven waar zij kind aan huis zijn.

gallery/11d1392

Perenlikeur

Steve'z maakt ambachtelijke perenlikeur

gallery/694

Madame Cocos

De kokosballetjes van Marijke Oudt worden vers afgebakken en zijn een hit. Naast de koekjes verkoopt ze ook 'cookie dough', koekdeeg, in verschillende smaken.

gallery/schermafbeelding 2019-08-02 om 15.21.47

Sjamaan Jam

Menno en Loes maken biodynamische jam in supercombi's als bramen met cacao, vijgen met nootmuskaat of zwarte bessen met munt.

gallery/64281597_1248212248686313_315198703436562432_n

Soep van Sylvia

Onze eigen Sylvia staat normaal in de lunchkeuken van Tongelaar, maar op de Smaakmarkt verkoopt ze haar winnende soep van de Nijmeegse Soepwedstrijd!

gallery/image-2017-02-14-8

Dafeïne Coffee

Onze mobiele Barista Ralf is net terug van een koffiereis naar Columbia maar staat 13 oktober weer voor je klaar met zijn DAF33 voor de lekkerste espresso, cappuccino en lattes. Als het weer meezit maakt hij ook verse ijskoffie!

gallery/foto-01-969x650

Tasty Tom

Van Zaadje tot Tomaatje; Ton Janssen van Tasty Tom komt 13 oktober met de mobiele tomatenkas naar het Pluk & Oogstfeest om te vertellen over ‘slimme teelt’ en het inzetten van hommels en insecten bij dit beroemde en smaakvolle tomaatje.

gallery/herbs-2523119_960_720

Keukenkruiden

Kitty verkoopt natuurlijke gemengde keukenkruiden zónder zout! Zoals piripiri, bruschetta, curry madras of herbes de Provence. Maar ook kipkruiden, nasikruiden en juspoeder. Past in een gezonde leefstijl.

gallery/blogger-image--899871230

Quilts

Quilts en workshops van Creatonnie Dekkers

gallery/18588718_1664275420268901_6957932093958256044_o-678x381

Kookstudio Ferry Vloet

Ferry is fotograaf, amateurkok, aspergefan en Bourgondiër. Samen met zijn vrouw Elly geeft hij culinaire aanschuifdiners, kookworkshops en BBQ-avonden op the Big Green Egg bij hen aan huis.

gallery/14f6aa3c3a0c925a6311e8ac94e9716d

Door de Jaren

Door De Jaren verkoopt het Poolse Bunzlau Castle aardewerk, Flora Castle en keukentextiel. Zij hebben bijna het hele assortiment op voorraad en wat ze niet hebben wordt met liefde voor je besteld.

gallery/johanholleman-devergetenappel-03052018-jostijnligtvoetfotografie-103_small

De Vergeten Appel

Johan Holleman maakt cider van ‘vergeten’ appels, die anders zouden wegrotten in de boomgaard. Het zijn klassieke Hollandse rassen die je in de supermarkt niet snel aantreft. Alle ciders van De Vergeten Appel worden met de hand geproduceerd en gebotteld in Tilburg.

gallery/694

Heldro ijs

Het lekkerste en verste ijs uit Nederland komt uit Ottersum en werd vroeger “Het Witte Goud van Noord-Limburg” genoemd. Vandaag de dag maakt de familie Verbeeten het ijs nog steeds volgens het originele geheime recept van Sjef heldens; zoet, zacht en vol van smaak.

gallery/61455191_2572555119638113_4610490690374205440_n

Wibeq catering

Wibeq is een ervaren cateringbedrijf uit Gassel waar je terecht kunt voor je bedrijfsfeest, open dag, bruiloft, diverse soorten buffetten, barbecue of een diner aan huis. 

gallery/57564652_418049312315330_4527146300239511552_o
Naam  
E-mail  
Bericht  

Rabarbermeisje

gallery/gg_egelmeers-verhaal

Wij zijn zo blij dat Corine Ermers naar het Pluk & Oogstfeest komt! En verder zeggen we niks, gewoon komen en naar haar verhaal luisteren, echt...

 

Egelmeers varkens

De varkens van de familie Egelmeers in Wanroij leven op een duurzame varkenshouderij waar je welkom bent om te kijken! 

gallery/harvestfair-wouwseplantage(2012)-samenwerkingmetlusciousloaf

Luscious loaf

Hartige en uniek gevulde broden gemaakt door bakker Martin. Met smaken als pruimen-gorgonzola en buffelmozzarella met zongedroogde tomaatjes.

gallery/oosterse kruiden

Oosterse kruiden

Zelfs als je niet van koken houdt is deze oosterse specerijenmarkt van Al Diwan een lust voor het oog. Bergen vol geurende kruiden prikkelen je neus.

gallery/img_1606

De Tienmorgen

Kom je weer lekker knuffelen met de koe en konijntjes van boer Stef van kampeerboerderij De Tienmorgen?

gallery/ext

Saharawind

De Kruidenthee van Hibiscusstruiken geeft vrouwen in Afrika een betere toekomst

gallery/f393d32c4a2ad88e648cc31a869be492

A&J international

Aziatische specialiteiten als kroeppoek en spekkoek

gallery/bakmixen

De Kookmuts

Els ter Burg verzorgt kooklessen en verkoopt ambachtelijke bakmixen zónder toevoegingen!

gallery/wereldtuin-verdeliet-inspiration-brabantdc1

Wereldtuin Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet is een ecologische voedsel - en ontmoetingstuin in de kleurrijke Cuijkse wijk De Valuwe.

gallery/cereal19

Meesters van de Halm

Al het graan op Landgoed Tongelaar gaat naar biologische graanpletterij De Halm in Heeswijk Dinther. Zij maken er heerlijke muesli en andere graanproducten van.

gallery/foto-2-min

Slaque

De slak is rijk aan eiwit en mineralen, arm aan vet en koolhydraten en super gezond! Pieter en Ans kweken in Noord-Limburg hun escargots op natuurlijke wijze. Durf je te proeven?

gallery/schermafbeelding 2019-08-02 om 15.30.27

Pastéis de Nata

Arja uit Nuenen maakt de lekkerste Pastéis de nata, een zalig traditioneel Portugees gebakje dat letterlijk ' roomtaartjes' betekent.

gallery/jacques_van_ewijk_heelhollandbakt

Jacques van Ewijk

Jacques is al meer dan 25 jaar gepassioneerd hobby bakker uit Wijchen. Je kent hem misschien van Heel Holland Bakt.  Die hobby heet nu “Bijzondere Taarten en Brood” 

gallery/273-3577-2606111021-p6180036

Antonia's mosterd

Dit is de kleine  mosterdmakerij van  Harold Knobben, die het ambacht leerde van zijn moeder; Antonia. Mosterdsoep, mosterdsaus, mosterddressing; Harold heeft het 13 oktober weer allemaal bij zich op de Smaakmarkt van het Pluk & Oogstfeest.

gallery/ekomenu

Ekomenu

Ook op het Pluk & Oogstfeest: EKOMENU, de gezonde maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten. Zonder kunstmatige toevoegingen of E-nummers. Ontvang wekelijks 3 of 4 gezonde recepten in een handige maaltijdzak, gratis bezorgd.

gallery/schermafbeelding 2019-08-13 om 00.36.37

Mobiele kippenkar

Dankzij de mobiele kippenkar van Wijkamp kunnen kippen lekker scharrelen, is er geen overbemesting en kan gras weer herstellen. De kippen zijn supergezond en de scharreleitjes ontzettend smakelijk! Kom dat zien in de Boerenweide van het Pluk & Oogstfeest.

gallery/ingmar-berkhout-digusti-584x438

Digusti

Ingmar Bergman is Italië-fan en importeert Limoncello en balsamico  voor zijn eigen bedrijfje Digusti

gallery/nergens smaakt thee beter dan bij bloesem

Bloesem Theehuis

Deze theeschenkerij is een maatschappelijke onderneming van Pluryn in Herpen.

Hier werken mensen voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is. Zij schenken de thee in de tuin en verpakken hun eigen Bloesem thee voor horeca en bedrijven. Op bestelling worden er ook cadeaupakketten gemaakt.

gallery/verse-smakelijke-griekse-groene-olijven-met-kaasfeta-of-geitenkaas-detailopname-mediterraan-eten-toning_1220-1166

Griekse tapas

Olijven, fetadips, crèmes, brood, gevulde wijnbladeren; alles voor je Meditarenée borrelplankje brengen deze lieve jongens van Kreta Feinkost weer voor je mee.

gallery/68575590_375197663080283_2478116823220879360_n

Oak Tree Farm

Naast alle leuke activiteiten die onze eigen Floor voor Brabants Landschap in de boomgaard organiseert, staat ze op het Pluk & Oogstfeest ook nog met haar eigen bedrijf: Oak Tree Farm.

Floor runt haar eigen B&B in de ‘achtertuin’ van Tongelaar en organiseert paardenvakanties en  individuele buitenritten. 

gallery/66518436_413325752916559_4888183042659389393_n

Studio Fermentation

Hallo wij zijn Studio Fermentation en wij presenteren Kimcharming! Handgemaakte kimchi met zorgvuldige ingrediënten van lokale boeren. Kimchi is een Koreaanse bijgrecht, ookwel gefermenteerde chinese kool. Heel goed voor je darm flora!

gallery/35183144-meerval-geã¯soleerd-op-wit-vintage-gegraveerde-illustratie-woordenboek-van-woorden-en-dingen-larive-e

Aquafood

Nog lang niet alle vis die in Nederland te koop is wordt duurzaam gevangen of gekweekt. In Landhorst produceert Aquafood visfilet van duurzaam gekweekte meerval, vol Omega 3, met een stevige structuur en mooi visvlees.

gallery/35183144-meerval-geã¯soleerd-op-wit-vintage-gegraveerde-illustratie-woordenboek-van-woorden-en-dingen-larive-e