gallery/felicianos_kristel
gallery/martienbos
gallery/yarrah

Smaakcentrum Cuijk

Martien Bos

Lezing POWERPEUL  

The feliciano's

Onze favoband The Feliciano's brengen Bluegrass, Country, Comedy en Folk op onbeschaamde wijze. Overal waar deze mannen komen maken ze mensen blij en aan het dansen. Yieehaaa!

Jacqueline Castelijns van 'Powerpeul'vertelt over de witte lupine-boon die ook op Landgoed Tongelaar geteelt wordt. Lupine is een duurzaam alternatief voor soja en vlees, bevat veel eiwitten, calcium, magnesium en ijzer, voedingsvezels (meer dan 40%) en bevat weinig vet. Bovendien is de lupineplant goed voor de vruchtbaarheid van de grond. Het is de missie van Powerpeul om lupine op het menu te krijgen van de consument.

Cuisinier Martien Bos gaat op het podium in de Goei Leven Weide live koken met gezinnen uit het publiek. 

Met eenvoudige ingrediënten en restjes uit de koelkast laat Martien zien dat iedereen, jong en oud, in no time een gezonde en voedzame maaltijd op tafel kan zetten.

Martien Bos is oprichter van Smaakcentrum Cuijk en draagt gezonde voeding een warm hart toe.

PROGRAMMA

gallery/doe-mee-aan-receptenwedstrijd-en-win-een-thuisdiner-voor-6-personen
gallery/aanstaande-zondag-pluk-en-oogstfeest-op-kasteel-tongelaar-mill

ROC de Leijgraaf

JEROEN VAN DEN HEUVEL

appel plukken en zelf moes maken

BUSHCRAFT

Björn Gerrits van WANAGI TACAKU geeft in de boomgaard samen met Brabants Landcshap vrijwilligers, demonstraties in outdoor cooking, twining, en andere bushcraft-technieken zoals je eigen lepel maken van hout.

Kinderen mogen zelf appels plukken en moes maken in de boomgaard van van het kasteel. Brabants Landschap, (natuur)-beheerder van het landgoed, vertelt je alles over de fruitteelt en het ecologisch boeren op Tongelaar.

Chefkok en leermeester Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf gaat samen met zijn eerstejaars (koks)leerlingen 'live' roomijs draaien van verse koemelk en fruit van het seizoen.

Derdejaars leerlingen van ROC de Leijgraaf zullen vanuit hun foodtruck zelfgemaakte gerechtjes serveren in de Goei Leven Weide in het kader van het PIT-project.

 

gallery/schermafbeelding 2018-08-24 om 10.41.54

FOODTOUR SMAAKMARKT

LOLA FICK

 

Lola Fick is creatief strateeg en food-trendwatcher. Voor het Pluk & Oogstfeest ontwikkelde zij een Foodtour langs de meeste interessante en vernieuwende deelnemers van de Smaakmarkt en de Goei Leven Weide. Leer alles over de makers en de verhalen en schrijf je in voor 1 van de 3 Foodtours. Onderweg wordt er natuurlijk ook van alles geproefd!

De Foodtours vertrekken om 12:30, 14:30 en 16:00 uur. Tickets à €7,50 p.p. zijn te reserveren via deze link: https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=389253&productid=27046#/tickets/27046/

gallery/pluk&oogst_banner

Het pluk & oogstfeest is zondag 14 oktober

van 11 tot 18 uur op kasteel tongelaar.

Navigatie Hoogedijk Mill. parkeren voor de brug. vanaf daar is het nog 10 minuten wandelen.

gallery/img_7380

DELAMICE

Het akoestische meezing-trio van de broertjes Harm, Erik en Peter Verstraten zingen de betere kampvuurliedjes variërend van frank Sinatra tot Frank Zappa en van Elvis Presley tot de Kinks. Een sentimentele reis voor jong en oud; DELAMICE plukt de dag en oogst applaus!

gallery/b9d41cf9-ecc0-4bf9-b0ef-2db95b2245a1

HET ZEElands amusementsorkest

gallery/kinderkntselen

insectenhotels knutselen

In de boomgaard mag je met vrijwilligers van Brabants Landschap en IVN insectenhotels knutselen van natuurlijke materialen. Ook voor de allerkleinsten leuk!

gallery/img_4208

Wildplukwandelingen

monique wijn

Monique Wijn (55) is schrijfster, tuinvrouw, zadenbewaarster en eigenaar van kruidentuin De Godin. Voor In 't Holt, Belevings- en inspiratiecentrum voor natuur en duurzaamheid in Overloon, verzorgt zij lezingen, wildpluk-wandelingen en kruidenworkshops. Leer alles over de eetbare en genezende kruiden en planten van Tongelaar en schrijf je in voor één van de drie wildplukwandelingen door Monique. 

De wildplukwandelingen vertrekken om 12:00, 14:00 en 15:30 uur vanaf de boomgaard.

Tickets à € 3,50 zijn te reserveren via deze link: https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=389253&productid=27147#/tickets/27147/

gallery/18893432_764505580390318_2031468539257693374_n
gallery/maij fotografie

OP PAD MET DE BOSWACHTER

Verken het prachtige landgoed van Tongelaar en ga op pad met één van de gidsen van Brabants Landschap. Lia en Maarten leren je in deze herfst-wandeling over eetbare vruchten, zaden, nootjes en paddestoelen.

Foto: Marga Nuijs

gallery/img_7583

LEZING PHYLLIS DEN BROK - Langer zelfredzaam met eten en drinken

Over hoe het 'Actief blijven met eten & drinken' de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven kan bevorderen.

Eindhovenaar Phyllis den Brok is een autoriteit als het gaat over wat eten & drinken kan betekenen voor kwetsbare mensen. Phyllis is o.a. initiator en projectleider van de projecten 'Een Mooie Maaltijd in Brabant' , 'Lekker Betrokken!',  schrijfster van het boek 'Meer eten minder zorg!' en Chef van de Maand Samen Tafelen in het WE ARE FOOD-jaar.

13:30 uur op het Goei Leven Podium

Het orkest uit Zeeland o.l.v. Kees Theunissen brengt het een mix van schlagers, Egerländer- en popmuziek: van smartlap tot James Last tot Duitse schlagers.

gallery/img_7586

KLIMMEN IN HET KLIMBOS

Maarten en Jacky, klim-instructeurs van Outdoor & recreatie Helicon Nijmegen begeleiden het klimmen in tuigjes in het Klimbos.

gallery/22730296_1513068408806977_3299160876281457638_n

BOEREN ERF VAN TOEN

Kom kennis maken in de ZLTO weide met de boeren van anno nu. Het Boerenerf van Toen laat zien hoe het vroeger was.

gallery/wim-tilburgs-leefstijl-als-medicijn-real-food

Jouw arts maakt je niet gezond dat doe je zelf. Vraag tien mensen wat ze het aller belangrijkst vinden in het leven en negen van hen zullen zonder aarzelen ‘gezondheid’ noemen. Zo ook Wim Tilburgs, leefstijlcoach: “Ik woog 125 kilo en was zwaar diabeet, met een burn-out en depressies. Door een andere leefstijl ben ik 40 kilo afgevallen en heb ik mijn diabetes, depressie en PTSS omgekeerd.” Samen met artsen en diëtisten is hij oprichter van de Stichting ‘Je leefstijl als medicijn”. GezondDorp Leende is één van de initiatieven die met deze gezonde leefstijl diabetes type 2 en overgewicht aan pakt. Wim spreekt om 14:00 uur op het podium in de Goei Leven Weide.